PROGRAM

_____________________________________

Monky (2D) (Sv-text)

Frank, 11 år, hittar en dag en livs levande apa i familjens trädgård. Apan kallar de för Monky och med henne startar ett spännande och roligt äventyr för hela familjen. Men det går snart upp för dem att Monky inte är en vanlig apa och att det inte var en tillfällighet att hon dök upp just i deras trädgård. Vem är hon? Var kommer Monky ifrån och går det att hemlighålla henne för byn? Ett varmt fartfyllt äventyr tar Frank och familjen från Sverige till Thailands djupaste djungel..

Söndag 25/2 kl.16:00

 

Pris: 80 kr, Från: Barntillåten, Tid: 1 tim 30 min
_____________________________________

CoCo (Sv-tal)

Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas på ett både extraordinärt och överraskande sätt. Regi: Lee Unkrich, som även regisserat Toy Story 3

Söndag 4/3 kl.16:00 (2D)

Pris: 80 kr, Från: 7 år, Tid: 1 tim 45 min
_____________________________________

Fifty Shades Freed (2D) (Sv-text)

Den tredje delen av filmatiseringen av EL James succébokserie.

Tisdag 6/3 kl.18:30

 

Pris: 100 kr, Från: 11 år, Tid: 2 tim
_____________________________________

Black Panther (Sv-text)

Efter händelserna i Captain America: Civil War återvänder T’Challa till sitt hemland, det isolerade, högteknologiska afrikanska landet Wakanda, för att bli dess kung. Men när en gammal fiende dyker upp måste T’Challa, både som kung och Black Panther visa sin styrka. Han dras in i en konflikt som hotar inte bara Wakandas öde, utan hela världen. I rollerna bl a: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Angela Basset, Forest Whitaker och Martin Freeman. Regi: Ryan Coogler.

Söndag 25/2 kl.18:30 (3D)

 

Pris: 100 kr, Från: 11 år, Tid: 2 tim
_____________________________________

Euphoria (2D) (Sv-text)

Systrarna Ines och Emelie står inför en stor existentiell uppgörelse när livet plötsligt ställs på sin spets. Fullständig främmande för varandra och med olika livssanningar möts de och tar med oss på en resa i konflikt och försoning. Tillsammans spenderar de en avgörande tid under extraordinära omständigheter, allt på en plats som står för något större än oss själva. Euforia berör livets ytterligheter i en känslomässig bergochdalbana. Värme och humor blandas med ilska och sorg. Filmen bjuder in till en kollision på randen av det moderna samhället. Den tar oss bortom föreställningen om vad vi strävar efter att vara. Istället konfronteras vi med vad vi i själva verket är.

Tisdag 27/2 kl.18:30

Söndag 4/3 kl.18:30

 

Pris: 100 kr, Från: 11 år, Tid: 2 tim
_____________________________________

The Post (2D) (Sv-text)

I juni 1971 tog New York Times, Washington Post och nationens stora tidningar modigt ställning för yttrandefrihet och rapporterade om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier och fyra amerikanska presidenter. Vid den tiden försökte Washington Post’s Katherine Graham fortfarande att hitta sin plats som landets första kvinnliga tidningsutgivare, och Ben Bradlee, tidningens labila men drivna redaktör, försökte förbättra den kämpande tidningens rykte. Tillsammans bildade de två ett osannolikt lag, då de var tvungna att samarbeta och fatta det djärva beslutet att stödja The New York Times i deras försök att bekämpa Nixonadministrationen i deras exempellösa försök att begränsa yttrandefriheten (The First Amendment).

Söndag 11/3 kl.18:30

Fredag 16/3 kl.18:30

Pris: 100 kr, Från: 11 år, Tid: 1 tim 55 min
_____________________________________

Tårtgeneralen (2D) (Sv-text)

I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P för att motbevisa Stockholmsjävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok. Men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig. ”Tårtgeneralen” är en varm, rolig men också lite vemodig berättelse, baserad på verkliga händelser.

Söndag 11/3 kl.16:00

Söndag 18/3 kl.18:30

Söndag 25/3 kl.16:00

Måndag 2/4 kl.18:30

Söndag 8/4 kl.18:30

Tisdag 10/4 kl.18:30

Söndag 15/4 kl.18:30

Pris: 100 kr, Från: 7 år, Tid: 1 tim 41 min
_____________________________________

C’est la vie! (2D) (Sv-text)

För brud och brudgum är det den viktigaste natten i deras liv. Men för cateringkillen Max, fotografen Guy och sångaren/underhållaren/DJ James är det en kväll precis som alla andra, likväl som för alla dem som jobbar bakom kulisserna i det extravaganta slottet strax utanför Paris. Pierre och Helena är ett av de par som bestämt sig för att fira sin kärleksförening på slottet. Från första morgonstund till och med nästa dags soluppgång får vi följa deras bröllopsfest, men genom ögonen hos dem som får denna magiska tillställning att bli verklighet. Och självklart blir inte allt som de hade tänkt sig. Eric Toledano och Olivier Nakache, duon som skrev och regisserade EN OVÄNTAD VÄNSKAP, är tillbaka med en ny komedi som är en hyllning till livet, kärleken och all kalabalik däremellan.

Söndag 18/3 kl.16:00

Tisdag 20/3 kl.18:30

Pris: 80 kr, Från: Barntillåten, Tid: 1 tim 57 min
_____________________________________

Tomb Raider (2D) (Sv-text)

Lara Croft, en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider. 

Fredag 23/3 kl.18:30

Söndag 25/3 kl.18:30

Tisdag 27/3 kl.18:30

Pris: 100 kr, Från: 11 år, Tid: 2 tim
_____________________________________

Den otroliga historien om det jättestora päronet (2D) (Sv-text)

Den lilla elefanten Sebastian och katten Mitcho bor i Solby – en trevlig liten kuststad där allt andas frid och lycka. Tills den dag då borgmästare J.B. plötsligt försvinner. En dag på en fisketur hittar vännerna en flaskpost från J.B. där han berättar att han är strandad på Den Mystiska Ön. I flaskan ligger också ett litet frö som de snabbt planterar. Fröet blir till ett jättestort päron, som de gör om till en båt och ger sig ut på en äventyrlig färd mot ön… Alla talar svenska i detta spännande och roliga äventyr som bygger på Jakob Martin Strids storsäljande bok.

Måndag 2/4 kl.16:00

Söndag 8/4 kl.16:00

Söndag 15/4 kl.16:00

Söndag 22/4 kl.16:00

Pris: 80 kr, Från: Barntillåten, Tid: 1 tim 18 min
_____________________________________

En sista semester (2D) (Sv-text)

Ella och John är ett rätt omaka gift par som tillbringat många år ihop, på sistone med vacklande hälsa. För att liva upp tillvaron rymmer de och ger sig ut på en roadtrip genom USA i sin gamla husbil, med Hemingways forna hem i södra Florida som destination. Det blir en magisk resa längs en väg kantad av minnen från deras gemensamma liv. Ella och John spelas av Oscarbelönade Helen Mirren och Donald Sutherland. För regin står Paolo Virzì (Girighetens pris, Galna av lycka).

Tisdag 17/4 kl.18:30

Söndag 22/4 kl.18:30

Tisdag 24/4 kl.18:30

Pris: 100 kr, Från: 7 år, Tid: 1 tim 52 min
_____________________________________