PROGRAM

The lost city (Sv text) (2D)

Den briljanta, men tillbakadragna, författaren Loretta Sage har tillbringat sin karriär med att skriva om exotiska platser i sina populära romantiska äventyrsromaner. Den stiliga bokomslagsmodellen Alan har ägnat sitt liv åt att förkroppsliga böckernas hjältekaraktär ”Dash”. När Loretta är på turné för att marknadsföra sin nya bok, tillsammans med Alan, kidnappas hon av en excentrisk miljardär som hoppas att hon kan leda honom till den senaste romanens uråldriga förlorade stad och dess skatter.

Söndag 22/5 kl 18.30

Tid: 1 tim 52 min, Pris: 100 kr, Från: 11 år

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Sv text) (2D)

Gränserna mellan världar försvagas när Multiversum öppnar sig. Dr. Stephen Strange färdas in i det okända med både gamla och nya allierade och måste ta sig till farliga, alternativa verkligheter i Multiversum för att till slut kunna konfrontera en gåtfull motståndare.

Söndag 15/5 kl 18.30
Tisdag 17/5 kl 18.30

Tid: 2 tim 6 min, Pris: 100 kr, Från: xx år

Tuffa Gänget (Sv tal) (2D)

Aldrig har fem vänner varit så ökända som Tuffa Gänget – den eleganta ficktjuven Mr. Wolf, den erfarne kassaskåpssprängaren Mr. Snake, den coola maskeringsmästaren Mr. Shark, den temperamentsfulla tuffingen Mr. Piranha och den skärpta superhackern Ms. Tarantula, även kallad ”Webs”.

Men när gänget, efter otaliga kupper och åratal av att ha varit världens mest efterlysta skurkar, slutligen fångas, ingår Mr. Wolf ett avtal (som han inte har för avsikt att hålla) för att rädda dem alla från fängelse: Tuffa Gänget ska bli goda medborgare.

Under ledning av sin mentor Professor Marmalade, ett arrogant (men bedårande!) marsvin, försöker Tuffa Gänget lura världen att tro att de har förvandlats. Men under resans gång börjar Mr Wolf misstänka att om han gjorde gott på riktigt, skulle det kunna ge honom det han alltid i hemlighet har längtat efter: att bli accepterad. Så, när en ny skurk hotar staden, kan Mr. Wolf övertala resten av gänget att bli … Snälla Gänget?

Fredag 13/5 kl 16.00
Söndag 15/5 kl 16.00
Söndag 22/5 kl 16.00

Tid: 1 tim 40 min, Pris: 80 kr, Från: Barntillåten

Top gun 2: Maverick (Sv text) (2D)

Efter mer än 30 års tjänstgöring som en av flygvapnets bästa piloter, är Pete ”Maverick” Mitchell där han hör hemma – en modig testpilot som ständigt tänjer på gränserna och undviker den befordran som skulle komma att hålla honom nere på marken istället för uppe i luften. När han tränar en grupp avgångselever från Top Gun för ett specialuppdrag som ingen pilot någonsin utfört tidigare, träffar Maverick löjtnant Bradley Bradshaw, även kallad ”Rooster” – sonen till Mavericks bortgångne vän, radar-officeren löjtnant Nick Bradshaw, även känd som ”Goose”. Med en osäker framtid framför sig, och hemsökt av spöken från det förflutna tvingas Maverick att konfrontera sina största fasor, vilket kulminerar i ett uppdrag som kräver den ultimata uppoffringen av de som blir utvalda till att utföra det.

Onsdag 25/5 kl 18.30
Lördag 28/5 kl 17.00
Söndag 29/5 kl 18.30
Tisdag 31/5 kl 18.30

Tid: 2 tim 10 min, Pris: 100 kr, Från: 11 år