PROGRAM

____________________________________

BAMSE O DUNDERKLOCKAN (Sv-tal) (2D)

I jakten på dunderklockorna, den ingrediens som gör Bamse stark, måste Bamse lära sig något viktigt; att bara vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som även Reinard Räv skulle må bra av att förstå.

Söndag 20/1 kl 16:00

 

Tid: 1 tim 30 min, Pris: 80 kr, Från: Barntillåten

____________________________________

MORTAL ENGINES (Sv-text) (2D)

Tusentals år efter att en katastrof förstörde civilisationen har mänskligheten anpassat sig och ett nytt sätt att leva har utvecklats. Gigantiska vandrande städer rör sig nu över jorden, på jakt efter mindre städer att plundra. Tom Natsworthy – som kommer från en lägre nivå av den stora rovstaden London – kämpar för sin egen överlevnad efter att han mött den farliga Hester Shaw. Två motsatser, vars vägar aldrig borde ha korsat, bildar en osannolik allians, vars öde det är att förändra framtiden.

Lördag 19/1 kl 18:30

Tisdag 22/1 kl 18:30

 

Tid: 2 tim 8 min, Pris: 100 kr, Från: 11 år

____________________________________

THE WIFE (Sv-text) (2D)

Joan Castleman är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog.

Söndag 20/1 kl 18:30

 

Tid: 1 tim 41 min, Pris: 100 kr, Från: 7 år

____________________________________

BOHEMIAN RHAPSODY (Sv-text) (2D)

Bohemian Rhapsody är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercuys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.

Lördag 26/1 kl 18:30

Lördag 2/2 kl 18:30

 

Tid: 2 tim 14 min, Pris: 100 kr, Från: 7 år

____________________________________

SPIDER-MAN: Into the Spider-Verse (Sv-tal) (2D)

Miles Morales är en 13-åring från Broooklyn och en Spider-Man olik alla andra vi någonsin sett tidigare. Han är en klipsk tonåring som gillar att hänga med sina vänner och vara som barn i den åldern är mest. Men vad hans vänner inte vet är att Miles också lär sig att omfamna ett helt nytt och oväntat liv som den helt nye Spider-Man! Med hjälp av några överraskande nya vänner lär Miles sig att hitta hjälten inom sig. Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.

Söndag 27/1 kl 16:00

Tid: 1 tim 57 min, Pris: 80 kr, Från: 7 år

____________________________________

BRITT-MARIE VAR HÄR (Sv-text) (2D)

Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Hon hamnar i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie tar över som tränare för byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva. Britt-Marie var här är årets stora feelgood-drama som filmatiseras efter ännu en succéroman av Fredrik Backman, författaren bakom En man som heter Ove. För regin står Tuva Novotny som därmed gör sin första svenska långfilm.

Söndag 27/1 kl 18:30

Tisdag 29/1 kl 18:30

Söndag 3/2 kl 18:30

 

Tid: 1 tim 45 min, Pris: 100 kr, Från: 7 år

____________________________________

RÖJAR-RALF KRASCHAR INTERNET (Sv-tal)

I detta nya äventyr lämnar Ralph och Vanilja sin spelhall och beger sig in i den outforskade, vidsträckta och spännande internetvärlden, som kanske eller kanske inte kommer överleva Ralfs röjande. Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanilja von Sockertopp, båda två från videospelsvärlden, sätter allt på spel när de ger sig ut på ”world-wide-webben” för att leta reservdelar till Vaniljas videospel, Sockerkick. De visar sig vara svårare än de tror och tillsammans måste de ta hjälp av internets invånare för att hitta det de letar efter.

Söndag 3/2 kl 16:00 (2D)

Söndag 10/2 kl 16:00 (2D)

Söndag 17/2 kl 16:00 (3D)

 

Tid: 1 tim 50 min, Pris: 80 kr, Från: 7 år

____________________________________